PCT pogoj za vse obiskovalce od 12. leta Več

Dotik Tajske

Kdor se je s tajsko masažo že srečal, ve, da gre za izkušnjo, ki se močno razlikuje od zahodnjaških masaž.

Dotik Tajske

Tajska velja za skrivnostno deželo in v tančico skrivnosti je zavita tudi tajska masaža, ki temelji na tradicionalnih znanjih in jo še danes poučujejo zgolj menihi v templjih. Kdor pa se je s tajsko masažo že srečal – tudi v Centru azijskih masaž Vodnega mesta Atlantis –, ve, o čem teče beseda, saj gre za izkušnjo, ki se močno razlikuje od zahodnjaških masaž.

Masaža z več kot 2.500-letno tradicijo, ki je za Tajce vez med fizičnim in duhovnim svetom, saj obravnava človeka kot preplet fizičnih, mentalnih, čustvenih in duhovnih vidikov, zaradi česar jo je Unesco leta 2019 tudi uvrstil na seznam nesnovne kulturne dediščine, deluje mnogo globlje kot klasična zahodnjaška masaža, saj z različnimi oblikami raztezanja in pritiskanja na akupresurne točke v telesu spodbudi delovanje celotnega organizma in vzpostavlja njegovo energetsko ravnovesje.

V Centru azijskih masaž Vodnega mesta Atlantis lahko izbirate med

  • tradicionalno tajsko masažo (suha masaža, ki lajša bolečine in mišično napetost ter povečuje prožnost sklepov),
  • tajsko masažo z aromatičnimi olji (spodbuja krvni obtok, pomirja, omili nespečnost in glavobole),
  • refleksno masažo stopal (s stimuliranjem točk na stopalih preko energetskih kanalov vpliva na notranje organe),
  • tajsko masažo s toplimi zelišči (sproščujoča masaža s toplimi zeliščnimi bombažnimi »bombicami«),
  • tajsko masažo s pilingom ter
  • masažo glave in obraza, ki lajša glavobole in izboljšuje koncentracijo.

Toda če tradicionalna tajska masaža v Vodnem mestu Atlantis ostaja nespremenjena in se vas bodo zato maserji lotili tudi s komolci, koleni in nogami, si tisti bolj občutljivi lahko izberete »kombinirano« masažo, ki združuje tajsko in klasično, ki vas bo hkrati sprostila, odpravila mišično napetost in energijske zastoje.

Takšno masažo – masažo s kakavovim maslom – redno obiskuje tudi Barbara S., profesorica športne vzgoje, ki verjame, da k vzdrževanju optimalne psihofizične kondicije poleg športa ter zdrave prehrane pripomore tudi masaža telesa, in se zato rokam maserke May prepusti vsaj dvakrat mesečno. »Preizkusila sem kar nekaj vrst masaž v različnih masažnih centrih, zadnje desetletje pa ostajam zvesta Centru azijskih masaž, saj masaža s kakavovim maslom povsem izpolnjuje moje zahteve: razvaja me, sprošča in blaži bolečine v mišicah,« pripoveduje Barbara. Seveda nas je zanimalo, ali so za vzrok za obiskovanje masaže krive tudi zdravstvene tegobe. »Ne, sploh ne! Je pa masaža dobrodošla ob kakršnih koli napetostih v vratnem in hrbtnem delu, bolečinah, zatrdlinah in energijskih zastojih. Odkar obiskujem masaže, čutim manj zategnjenosti in bolečin v zgornjem delu hrbta in vratu, ko pa mi May zmasira tudi stopala, se počutim kot prerojena!«

Kako pogosto si boste tajsko masažo v Centru azijskih masaž privoščili vi, je odvisno od vas, izkušene maserke pa priporočajo vsaj eno masažo na mesec, v primeru težav pa masažo vsak četrti dan, vsaj petkrat zapored.

 

Aktualno